Home > Recepten

Wei niurou

500 gr runderschenkel of magere runderlappen

1 grofgehakte lente-ui

olie om in te frituren

1 theel. szechuan peperkorrels

1 steranijs

1 stukje pijpkaneel van ca. 5 cm

2 plakken verse gemberwortel

2 eetl. suiker

4 eetl. Chinese lichte sojasaus
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees
  • Bron: chin-chin

Bereiding

Voorbereiding: Snijd het rundvlees in dobbelstenen van 4 centimeter.

Verhit de olie op hoog vuur en frituur het goed gedroogde rundvlees daarin lichtbruin.

Kneus de szechuanpeperkorrels in een vijzel en bind ze met de steranijs en de kaneel in een stukje verbandlinnen of een lapje van neteldoek.

Bind dat met een draadje garen dicht.

Bereidingswijze: Doe in een vuurvaste aardewerken pan of pot 3/4 liter water en het kruidenbuiltje, de ui, gember, suiker, sojasaus en de uitgelekte blokjes vlees.

Leg daarbovenop een bordje zodat het vlees naar beneden wordt gehouden.

Zet eventueel een niet te zwaar gewicht op het bordje.

Leg het deksel op de pan en laat het vlees ca. 2 uur uiterst zacht koken.

Serveertips: Serveer met gestoomde rijst.

Eet smakelijk