Home > Recepten

LIEN NGOE TSJOW NGOE JOEK

250 à 300 g mager rundvlees

2 el donkere Chinese sojasaus

1 flinke mespunt zout

1 teentje knoflook, uitgeperst

½ tl fijngeraspte verse gemberwortel

snufje vijfkruiden poeder

2 à 3 el arachideolie

1½ dl runderbouillon

1 tl maïzena

12 plakjes lotuswortel, uit blik en goed uitgelekt
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees
  • Bron: daging-sapi

Bereiding



Bereidingswijze: Maak het vlees droog met keukenpapier. Snijd het vlees in dikke repen [doorsnede 4 à 5 cm] en hierna in vliesdunne plakjes.

Meng in een kommetje sojasaus, zout, knoflook, gemberwortel en vijfkruidenpoeder door elkaar. Blijf roeren totdat het zout is opgelost.

Vermeng het mengsel met het vlees - met de hand - en wel zo dat elk plakje ermee in aanraking komt. Laat dit enkele minuten staan.

Verhit de olie in de wok. Voeg het vlees toe en bak alles onder voortdurend omscheppen totdat het vlees de oorspronkelijke kleur heeft verloren.

Voeg de bouillon toe. Laat alles aan de kook komen. Maak de maizena aan met 1 el koud water. Roer deze oplossing door de inhoud van de wok en blijf roeren totdat de saus is gebonden.

Schep alles goed om en voeg de plakjes lotuswortel toe. Laat ze door en door warm worden.

Dien het gerecht daarna op 4 voorverwarmde borden op. Geef apart hierbij éénpersoons kommetjes met drooggekookte of -gestoomde rijst.

Serveertips: TIP: Het gerecht 'RUNDVLEES MET LOTUS WORTEL' leent zich heel goed ervoor om als onderdeel van een uitgebreid warm Chinees buffet te dienen.

In dit geval is de in de ingredientenlijst aangegeven hoeveelheid ruim voldoende voor 8 personen.