Home > Recepten

Szechuan rundvleesschotel

350 gr biefstukreepjes



32 dl plantaardige olie



1 eetlepel droge sherry



1 eetlepel sojasaus



2 eetlepels hoisinsaus



1 eetlepel maïzena



60 gr bamboescheuten, in reepjes/plakjes gesneden



60 gr wortelen, in plakjes gesneden



60 gr peultjes, in stukjes gesneden



1 theelepel zout



1 eetlepel verse gemberwortel, fijngehakt



1/2 theelepel Szechuanpeper, fijngestampt
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees (szechuan)
  • Bron: recepten_van_omalidy

Bereiding

Voorbereiding: Leg het vlees een half uur in de vriezer en snijd het daarna in flinterdunne reepjes.

Meng het vlees met de sherry, sojasaus, hoisinsaus en de maïzena.



Bereidingswijze: Leg het vlees een half uur in de vriezer en snijd het daarna in flinterdunne reepjes.

Meng het vlees met de sherry, sojasaus, hoisinsaus en de maïzena.

Verhit 2 eetlepel olie in een wok of braadpan en bak hierin al roerend 1 minuut de uitgelekte bamboescheuten, worteltjes en peultjes. Roer het zout door de groenten, neem ze uit de pan en zet ze zolang weg.



Verhit in dezelfde wok nog 6 eetlepels olie en roer er de gemberwortel in. Roer enige malen. Voeg het vleesmengsel toe en bak dit al roerend 2 minuten. Roer er nu de szechuanpeper door. (Schep eventueel overtollige olie af.)

Serveertips: Voeg het groentemengsel bij de inhoud van de wok, roer goed door elkaar en schep alles op een serveerschaal.