Szechuan rundvleesschotel |
|
350 gr biefstukreepjes 32 dl plantaardige olie 1 eetlepel droge sherry 1 eetlepel sojasaus 2 eetlepels hoisinsaus 1 eetlepel maïzena 60 gr bamboescheuten, in reepjes/plakjes gesneden 60 gr wortelen, in plakjes gesneden 60 gr peultjes, in stukjes gesneden 1 theelepel zout 1 eetlepel verse gemberwortel, fijngehakt 1/2 theelepel Szechuanpeper, fijngestampt |
|
BereidingVoorbereiding: Leg het vlees een half uur in de vriezer en snijd het daarna in flinterdunne reepjes.Meng het vlees met de sherry, sojasaus, hoisinsaus en de maïzena. Bereidingswijze: Leg het vlees een half uur in de vriezer en snijd het daarna in flinterdunne reepjes. Meng het vlees met de sherry, sojasaus, hoisinsaus en de maïzena. Verhit 2 eetlepel olie in een wok of braadpan en bak hierin al roerend 1 minuut de uitgelekte bamboescheuten, worteltjes en peultjes. Roer het zout door de groenten, neem ze uit de pan en zet ze zolang weg. Verhit in dezelfde wok nog 6 eetlepels olie en roer er de gemberwortel in. Roer enige malen. Voeg het vleesmengsel toe en bak dit al roerend 2 minuten. Roer er nu de szechuanpeper door. (Schep eventueel overtollige olie af.) Serveertips: Voeg het groentemengsel bij de inhoud van de wok, roer goed door elkaar en schep alles op een serveerschaal. |
Home > Recepten