Home > Recepten

Rundvlees, pittig

450 gr. runderbiefstuk 1 theel. bruine suiker 2-3 stukkken steranijs,gemalen 1/2 theel. venkel, gemalen 1 theel. donkere sojasaus 2,5 cm. gemberwortel,geschild en geraspt 1/2 theel. zout 2 eetl. plantaardige olie 6 lente-uitjes, gesnipperd 1 eetl. lichte sojasaus 1/2 theel. versgemalen zwarte peper
  • Omschrijving recept: Rudvleesgerechten; Chinees
  • Bron: kuyerelfrink

Bereiding

Voorbereiding: snijd het vlees in reepjes van 2,5 cm.en zet ze apart meng de specerijen en de donkere sojasaus in een schaal voeg het vlees,gember en zout toe en meng alles door elkaar. dek het af en laat het 20 min. marineren.

Bereidingswijze: verhit de olie in een wok en roerbak het lente-uitje 1 min. voeg het vlees toe en roerbak het 4 min. tot het mooi bruin is. voeg de lichte sojasaus en de zwarte peper toe en laat al roerende 1 min. afkoelen. dien het gerecht warm op

Serveertips: serveer het gerecht met een pittige dipsaus en nasi