Home > Recepten

Vleesreepjes, hete knapperige

4 eieren

1/2 theel. zout

100 gr. maizena

450 gr. mals rundvlees, in luciferdunne reepjes gesneden

6 dl. plantaardige olie

3 middelgrote worteltjes, geschrapt en ook in luciferreepjes

2 lente-uitjes, in stukjes van ca 2 1/2 cm

2 fijngesnipperde chili's

3 teentjes knoflook, geperst

6 theel. suiker

2 eetl. sojasaus

4 eetl. wijnazijn
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees (Szechuan)
  • Bron: chin-chin

Bereiding

Voorbereiding: Meng de eieren met het zout en de maizena en schep de vleesreepjes er goed doorheen, zodat ze met het mengsel bedekt zijn.

Verhit de wok en schenk er de olie in en verhit die tot ca 180 graden.

Als je er een blokje brood ingooit, moet het in 30 seconden bruin zijn. Roerbak het vlees in de olie tot de stukjes goudbruin en knapperig zijn.

Haal ze er dan met een schuimspaan uit en laat ze op keukenpapier uitlekken.





Bereidingswijze: Verhit de olie opnieuw en frituur de worteltjes ca 1 minuut.

Schep ze ook op keukenpapier om uit te lekken.

Giet de meeste olie uit de wok, zorg dat je ca 1 1/2 eetlepel overhoudt op de bodem van de wok.

Verhit opnieuw en voeg er de lente-ui, chilli en knoflook aan toe.

Roerbak dit ca 30 seconden op hoog vuur en voeg er dan de suiker, sojasaus en azijn aan toe.

Schep het vlees en de worteltjes terug in de saus.

Schep het boven hoog vuur nog een keer goed om.





Serveertips: Serveer direct. Lekker met de gefrituurde aubergine en gekookte rijst.

Eet smakelijk!