Home > Recepten

Hei Jiao Niu Rou

200 gram ossenhaas, in blokjes van 2,5 cm - 2 eetlepels Chinese rijstwijn - 1 eetlepel water - 1/2 theelepel zout - 1/4 theelepel witte peper, gemalen - frituurolie - 1 eetlepel fijngehakte knoflook - 2 theelepels zwarte peperkorrels, zeer grof gemalen - 1 theelepel Sichuan peper, grofgemalen (échte Sichuan peper) - 2 theelepels oestersaus - 2 theelepels lichte sojasaus - 1 theelepel sesamolie - fijngesneden sla ter garnering
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees
  • Bron: bollekenvier

Bereiding

Leg het vlees in een schaal en wrijf het gedurende 30 seconden in met rijstwijn, water, zout en witte peper.

Bereidingswijze: Verhit de olie en frituur het vlees 30 seconden op zeer hoog vuur. Laat het uitlekken en zet apart. Laat 1 theelepel olie in de pan achter en giet de rest af. Roerbak de knoflook enkele seconden en voeg dan het vlees en de overige ingredienten, behalve de sla toe. Roerbak alles enkele seconden en serveer het gerecht op een bedje van sla.

Serveertips: Geef er witte rijst bij.