Home > Recepten

Kip nachos van Conny

2 Kip Filets

1 eetl. Goede Olijfolie



voor Marinade:

4 eetl. Ketjap Manis

1 eetl. Japanse Rijstwijn

1 eetl. Japanse Oestersaus

Maak een marinade van bovengenoemde ingredienten en laat de kip filet marineren

voor een uur.



Kip saus

1 thl. gehakte verse gember

1 thl. gehakte verse knoflook

2 eetl. Tomaten puree

1/2 thl. Gemalen Komijn

1/2 thl. Oregano

1eetl. Witte azijn

1 Chipotle Chilie ( in stukjes gesneden)

Halve ui (gehakt)

1/2 kopje water



Een zak met grote Mais Chips (Tortilla Chips)

-/+ 200 geraspte jonge kaas (mozzarella)

Avocado crèma, (zie recept)
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Amerikaans (Tex-mex)
  • Bron: Conny (Sonora)

Bereiding

Snijd de kipfilet in kleine reepjes (ong.. 2 cm)

Sauté: ui, knoflook, gember in de olie. (4-7 min) Voeg tomaten puree en Chilie en kruiden toe. Bak de kip reepjes in de uienmassa bruin en laat zachtjes doorpruttelen onder toevoeging van het kopje water, ong. 30 – 40 min. Voeg eventueel ook de marinade toe, of meer water.

Maak op smaak af met peper en zout.



Leg een portie grote mais chips in een ronde cirkel op een eenspersoons bord.

Schep 1/4 deel van de kip massa over de chips en verdeel de kaas over de chips.



Zet het bord in de magnetron en zet op vol vermogen 20-30 sec. (Afhankelijk van de Magnetron vermogen).

Schep wat van de Avocado crèma over de chips en serveer er de overige chips en salsa (zie recept) bij.