Home > Recepten

Choco-bananenbrood

****Brooddeeg van circa 500 gr meel

****1 pot nutella of andere chocopasta

****ongeveer 5 bananen.

****een paar handjes geroosterde hazelnoten in kleine stukjes ( kun je ook weglaten)
  • Omschrijving recept: Brood
  • Bron: Mir

Bereiding

Maak witbrooddeeg van ongeveer 500 gram meel. De ervaren broodbakkers zullen zelf weten hoe brooddeeg te maken. Voor de minder ervaren broodbakkers is er altijd nog een pak witbroodmix in de supermarkt te koop:-)

Leg de lap in de breedte voor je , dus dat je van links naar rechts het breedste stuk hebt.

In het originele recept van de tv smeer je nu in het midden van de lap, over de hele breedte de hele pot pasta uit en legt daarop de in stukjes gesneden banaan en daarover de notenstukjes. Vervolgens begin je vanaf je buik de lap op te rollen ( als een pannekoek) zodat je een lange rol krijgt met in het midden banaan en chocola. Deze lange rol ga je oprollen als een slakkenhuis en leg op een bakplaat. Laat het slakkenhuis een kwartiertje rusten en plaats hem dan ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden. Als je het lekker vindt kun je het brood voor het de over in gaat nog even insmeren met wat olijfolie of melk voor lekkerdere korst maar het hoeft niet.

Dit is dus het originele recept  zoals ik hem vandeweek maakte. Ik heb inmiddels ook al andere gevulde broden gemaakt en ben er achter dat je beter de nutella en de banaan wat meer kunt verdelen anders heb je vrij veel stukken brood zonder banaan.De volgende keer dat ik hem ga maken doe ik het dus zo:

Leg de lap weer in de breedte voor je.

Smeer met de achterkant van een lepel de eerste reep van je deeg in met pasta. Dus begin ongeveer een cm van de rand vanaf je buik zeg maar en smeer over de hele breedte pasta.Leg daarop banaan over de hele breedte, vervolgens klap je dat eerste gedeelte alvast om dus heb je het eerste gedeelte van je rol tot er geen pasta of banaan meer te zien is.

Dan herhaal je de pasta en banaan verspreiding en weer rol je verder. Dat is dus iets moeilijker dan de eerste keer rollen want je moet nu "over" de banaan en choco van het eerste stuk heen rollen...Zo ga je dus door tot je nog een paar cm deeg overhoudt waarmee je je rol kunt dichtrollen. Vervolgens weer oprollen tot een slakkenhuis etcetc.

Volgens mij krijg je op deze manier een veel betere verdeling van de banaan en de choco. Ik had in het midden namelijk nogal wat droog brood.

Veel smulplezier :-)